Gelnagels

Mooie nagels en handen zijn onontbeerlijk voor je uiterlijk en voor de algemene verzorging van je lichaam. Meestal verraden de handen en nagels welk type persoon je bent, wat je beroep is.....

Mooie handen en nagels vormen een steeds belangrijker onderdeel van ons uiterlijk. Het is dan ook niet verwonderlijk
dat er steeds meer producten op de markt komen die onze wensen verwezenlijken. Ook zijn er legio oplossingen voor mensen met probleemhanden en nagels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nagelbijters.

Nagels kunnen op twee manieren verlengd worden, met een tip of een sjabloon. Een tip is een kunstnagel die halverwege het nagelbed aangebracht wordt en vervolgens op de gewenste lengte geknipt. Daarna wordt gel aangebracht, waarmee we de vorm, lengte en stevigheid creëren. Gel is een geleiachtige substantie die uitgehard moet worden onder een UV lamp. Wanneer de natuurlijke nagels van de klant enigszins lengte hebben is het mogelijk om de natuurlijke nagel d.m.v. een sjabloon te verlengen.

Nabehandeling
De natuurlijke nagels groeien door onder de kunstnagels, en daarom dienen de nagels tussen de 2 à 4 weken te worden bijgewerkt. Deze periode is afhankelijk van hoe snel u nagels groeien. De gel die op de natuurlijke nagel de kunstnagel vormt, groeit gewoon mee met de natuurlijke nagel. Hierdoor krijg je bij de nagelriemen een ’uitgroei’ wat niet meer bedekt is met gel. Na verloop van tijd zit ook het breekpunt niet meer in balans, waardoor de nagel eerder kan breken. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten met de nabehandeling.

Als u de nagels eraf wilt hebben kunt u het beste een afspraak maken om ze te
laten verwijderen, dit omdat de nagels er alleen maar af kunnen door ze eraf te vijlen, daarna gaan de nagels in een vloeistof en worden ook de lijmresten verwijderd zonder de natuurlijke nagel te beschadigen. Daarna krijgt u nog een goede lak over uw nagel met calcium wat lekker is voor de nagel en een nagelriemolie.